Fogyatékkal élők sportoltatása

 

Már ötödik éve Európai Speciális Olimpia Tenisz Nap 

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre az MSOSZ tenisz szakágának szervezésében egy különleges tenisz rendezvény, amely az értelmi fogyatékkal élők sportja és az integráció jegyében zajlik minden évben a Teniszsport Világnapján. A nem mindennapi sporteseményen ismét különleges programok lesznek. 
Hosszú napnak néz elébe a Speciális Olimpia Szövetség tenisz szakága, hiszen közel 100 főt várnak a Golden Ace Tennis Club US Open pályás csarnokába. Az esemény fővédnöke idén is Dr. Szabó Tünde Sportért felelős államtitkár asszony lesz, aki 10 órától sajtótájékoztatót tart a Klub Éttermében, amelyen több bejelentésre is készül, ami nemcsak a szövetség életét, de a kerületi sportéletet is érinti. A kerület részéről elfogadta a meghívásunkat Kucsák László úr a kerület országgyűlési képviselője és Ughy Attila polgármester úr is. Nem titok már, hogy az MSOSZ a 2019-es Abu Dhabiban megrendezésre kerülő Nyári Világjátékokra készül, és amelyre 4 speciális teniszező is kvótát kapott. Ők már biztosan azok közül az indulók közül kerülnek ki, akik nemcsak az egyéni, de az egyesített páros versenyen is elindulnak. Az utazó keret véglegesítésére ez év végén kerül sor. 
A rendezvény megnyitóján a csodás hangú, főként gyermekdalairól ismert Kovácsovics Fruzsina énekel majd a közel 100 fős vendégseregnek. 
A kezdők versenyszámában (piros pályán) ismét rekord létszámú sportolót várnak, hiszen az esemény egyfajta teniszt népszerűsítő esemény is. A legkisebbektől a legidősebb sportolókig mindenkit várnak a szervezők. A nap talán legkülönlegesebb programja a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség egyedi versenyszáma az un. Egyesített Páros Tenisz Bajnokság (Unified Sports – Unified Doubles) amelyen egy ép és egy értelmi fogyatékkal elő versenyző alkotta párok játszanak majd egymás ellen, és amelyre a szakág minden évben teniszt kedvelő és a fogyatékosok sportját támogató ismert embereket hív meg. 
Akik már igent mondtak a részvételre: Harsányi Levente - műsorvezető, Tápai Szabina – EHF Kupa győztes kézilabdázó, Várkonyi Attila – zenész, Disc Jockey, műsorvezető, Kucsera Gábor – kajak világbajnok, Mérai Katalin – színművész, Szuper Levente – korábbi válogatott jégkorongozó és Kolovratnik Krisztián – színművész.  
 

További információ: 
Orbán-Sebestyén Katalin
MSOSZ tenisz szakág vezető 
70/333-0126
sebestyen.kata@msosz.hu